Alle artiklerDronerRegler

Er det lovligt at skabe sig en forretning med sin droneflyvning?

Følger man med rundt omkring på drone-fronten, har man kunnet se og høre flere og flere diskutere hvorvidt det er lovligt at skabe sig en forretning med sin droneflyvning. Et eksempel kan være, hvis der skal optages en film, hvor instruktøren har brug for en drone til at skyde billeder over jorden. Men er det lovligt for dig at skabe dig en forretning? Det har vi taget et nærmere kig på.

Drone-reglerne skal overholdes

Det siger sig selv, at uanset om man flyver for sjovt eller kommercielt, så skal alle basis-reglerne for droneflyvning overholdes. Der står dog ingen stedet i regelsættet, at man IKKE må tjene penge på droneflyvning – men husk lige at overholde reglerne!

Hvordan gøres det i praksis?

Der er helt sikkert flere forskellige fremgangsmåder, og da vi ikke er revisorer eller lignende, bliver den nedenstående fremgangsmåde noget simpel.

Hvis du har en indtægt ved siden af dit normale job (ved fx at tilbyde din service med droneflyvning), kan du bogføre det som B-indkomst, da det er en lille enkeltmandsvirksomhed. Så længe du ikke omsætter for mere end 50.000 kr. indenfor 12 sammenhængende måneder, behøver du ikke oprette et CVR-nummer eller opkræve moms.

Vi vil dog lade det være op til revisorerne at vurdere, om hvorvidt dette skattemæssigt kan betale sig, eller om der er en smartere måde at komme omkring det – det vigtige er i hvert fald at ja, det er lovligt at skave sig en forretning med sin droneflyvning.