Alle artiklerDroner

Drone jobs

Drone operator jobs.

At få et job som drone-pilot er ikke kun sjovt – det er også et alvorligt job, hvor der kan komme menneskeliv på spil.

I hele verden, specielt i USA, er der indenfor de sidste par år, kommet en del af de såkaldte ’’drone operator jobs’’ – på dansk, drone-pilot jobs’’. At få et arbejde som drone-pilot er ikke nemt. Det kræver erfaring, hårdt arbejde, erfaring og hårdt arbejde.

En dagligdag som drone-pilot.

Du kan få job som drone-pilot, indenfor mange brancher.

En af de mest kendte brancher er fotograf-branchen. Store TV-produktioner bliver hver dag filmet, med hjælp fra professionelle droner og drone-piloter. TV-produktionerne kan være indslag i TV Avisen, dokumentarer, eller sågar film. Før i tiden, skulle man gøre brug af en helikopter, for at filme et hus fra himlen – i dag, sendes en drone op.

En anden og ofte overset branche, er brandvæsenet. Flere og flere brandvæsener i Danmark, gør brug af droner, til overvågning af brande. En drone, der flyver op i luften, kan få et fantastisk overblik over en brand – et overblik, som brandvæsenet ellers ville have brugt lang tid på at få skabt.

Hvordan bliver jeg drone-pilot, så jeg kan få et job som ’’drone operator’’?

At blive drone-pilot kræver ingen uddannelse. Det er ikke en beskyttet uddannelse. Faktisk, findes der ingen officielle uddannelser indenfor drone-industrien. Der findes derimod et utal af kurser, som kan gavne dit CV.

Et CV med de vigtige kurser og forløb, indenfor droner (ikke kun danske, også internationale kurser og forløb), blandet med en god pose erhvervserfaring (prøvet at flyve med forskellige droner – også de dyre og professionelle droner), kan være det der skal til, for at få et job som drone-pilot.

I Danmark findes der et respekteret og anbefalesesværdigt kursus i at kontrolle en drone (drone-pilot kursus), som bliver varetaget af DanDrone – officiel forhandler af bla. DJI Innovations’ droner.