Alle artiklerDronerForsikring

Ansvarsforsikring til Droner?

Der findes som standard tre slags forsikringer når det gælder Droner.

  1. Ansvarsforsikring
  2. Kaskoforsikring
  3. Ulykkesforsikring

Hvis du køber en drone er det ikke lovpligtigt at forsikre sin drone, men det kan være en god idé såfremt noget skulle gå galt specielt hvis du er ejermanden af en dyr drone. Dog har Trafikstyrelsen nogen bestemmelser for civil luftfartøj, og for at kunne få dispensation hos Trafikstyrelsen for bestemmelsen BL9-4(Læs her), så er det påkrævet at du tegner en ansvarsforsikring til din drone, som det ene af tre krav.

Trafikstyrelsen: BL 9-4

BL 9-4 almindelige vilkår gælder såfremt vi snakker om et ubemandet fartøj med en vægt på under 25 kg. Hvis du vil eksempelvis flyve 100 meter over terræn, skal du tegne en ansvarsforsikring.

Du skal selvfølgeligt ikke sætte andres liv eller ejendom i fare, og afstanden til bymæssig bebyggelse eller en større offentlig vej skal som minimum være 150 meter, og ikke over 100 meter over terræn.

Hvad med sommerhuset?

Her har BL 9-4 også en regel. Tæt bebyggede områder, herunder sommerhusområder og beboede campingpladser, samt områder, hvor et større antal mennesker er samlet i fri luft, må ikke overflyves..

Prisen på forsikringen

Prisen på en drone forsikring afhænger af forskellige parametre. Grunden til det er man skal udregne en pris er fordi man kan bruge en drone til mange forskellige formål. Nogen af de spørgsmålet som du vil blive stillet ved køb af en ansvarsforsikring er:

  • Privat eller Erhverv?
  • Bruger du den på offentlig eller privat grund?
  • Er det til en politi eller militær indsats?
  • Er det til film- og fotoflyvning?

Herefter vil din pris blive beregnet. Hos det gældende forsikringsselskab.

Køb af forsikring

Ønsker du at søge dispensation hos Trafikstyrelsen, så skal du starte med at få dig en ansvarsforsikring. Vi kan anbefale følgende forsikringsselskaber til formålet:

  • AXA Forsikring
  • Sirus Forsikring

Såfremt du stadig ikke helt ved hvilken drone som du skal købe, hvad end dit formål er så har Testmagasinet lavet en Best i Test med Droner.