Alle artikler

ADVARSEL: Droner brænder i varmen!

Vejret er fantastisk

Vejret er helt fantastisk i Danmark for tiden. I sidste uge havde vi den hidtil bedste uge, der var endda varmere end i Miami. Hvad er mere oplagt end at tage sin drone ud og flyve lidt i det dejlige vejr? Det er ikke bare solen der skinner, der var heller ingen vind, hvilket også betød massiv varme.

Droner er kloge, mange af dem lander selv når batteriet er ved at være tomt, og kan selv regulere varme i normale omstændigheder ligesom din computer. Men hvis nu din computer er i et meget varmt rum, så overopheder din computer, og det samme gør din Drone.

Droner har også en grænse

Din drones kabinet/indmad kan være meget overfølsomt overfor ekstrem varme. Producenten anbefaler at man ikke udsætter ens drone for varme over 40 grader.

De grader som du ser på TV er antal grader i skyggen, det vil sige at i solen hvor vi mennesker bevæger os er temperaturen meget højere. Mange mennesker har i sidste uge målt temperature på over 50 grader på terrassen.

Producenten Parrot skriver: The system could be damaged or the cabinet warped

Derfor kommer anbefalingen herfra:

  1. Mål temperaturen i solen (ikke over 40 grader).
  2. Lad vær med at flyve mellem kl. 12-16 i ekstrem varme
  3. Er temperaturen i skyggen over 25 grader så pas på! (Se på TV eller DMI)

Vinden er også en parameter som spiller ind når det kommer til temperatur. Så hvis det blæser med mere end 10-15 m/s, så vil temperaturen automatisk være lidt lavere(I de fleste tilfælde). Så hvis det er under 10-5 m/s, skal du være opmærksom på at din drone kan være udsat, såfremt det er over 40 i solen.

Anders fik sin overraskelse i weekenden

Anders Kjærsgaard fik sig en grim overraskelse i weekenden. Som du ser på billedet til herunder så blev kabinettet udsat for ekstrem varme og krøllede.

Vi fik et lille interview med Anders. Læs under billedet.

Spørgsmål: Hvordan gik det til at dronen brændte?
Svar fra Anders: Det var en kombination af temperatur og luftfugtigheden som gjorde det. Det er en af de hurtigste og mest agile droner så når den bliver presset i høje temperaturer sker det nogle gange.

Spørgsmål: Er det noget du har oplevet før?
Svar fra Anders: Har oplevet det et par gange før hvor PID indstillingerne var forkerte. Men det skete to gange dagen hvor billedet blev taget.

Tak til Anders Kjærsgaard for hans svar.

Herunder ser i Anderss Drone, da den styrtede på grund af varmen: